Vaření

Vaření

Adzuki minestrone s kadeřávkem a grahamovými špagetami

6 porcí, 50 minut (+ 8 hodin namáčení) Ingredience: 200 g fazolí adzuki 1 větší červená cibule 2 lodyhy řapíkatého celeru 5 lžic extra panenského olivového oleje 4 stroužky česneku […]

Vaření

Černooký salát s pečenou zeleninou a petrželkou

4-5 porcí, 60 minut (+ 12 hodin namáčení fazolí) Ingredience: 200 g fazolí černé oko provensálské bylinky 1 středně velký lilek 2 mrkve 1 cuketa extra panenský olivový olej 1 […]

Vaření

Středomořský zelný salát s olivami

4 porce, 15 minut Ingredience: 1/4 středně velkého bílého zelí 1/2 žluté papriky 2 malé červené cibule 1 lžíce sušeného oregana mořská sůl čerstvě mletý pepř 5 lžic extra panenského […]

Vaření

Polévka z pečených kedluben a červené čočky

5 porcí, 60 minut Ingredience: 3 střední malé kedlubny extra panenský olivový olej 1 lžíce sušeného česneku 1 lžička provensálského koření 2 cibule 1 lžička kmínu 100 g loupané celé […]

Vaření

Kokosovo citronové řezy

10 porcí, pekáček 25 x 20 cm, 30 minut (+ 2-3 hodiny tuhnutí) Ingredience: 1 konzerva kokosového mléka 200 g instantní cizrnové mouky 140 g tmavého třtinového cukru 40 g […]

Vaření

Těstoviny se zeleninou, tofu a černou solí

4 porce, 35 minut Ingredience: 1 cibule extra panenský olivový olej 2 stroužky česneku 1 lžička kari koření 1 lžička kurkumy 3 větší růžičky květáku 4 lžíce hrášku z konzervy […]

Vaření

MUNGO HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S MÁTOU

5 porcí, 50 minut (+ 12 hodin namáčení fazolí) Ingredience: 150 g mungo fazolí 2 cibule 6 lžic řepkového oleje 2 stroužky česneku kousek řasy wakame 1 kostka zeleninového bujónu […]

Vaření

Čočkové chilli

6 porcí, 50 minut (+ 12 hodin namáčení čočky) Ingredience: 200 g zelené velké čočky 6 lžic slunečnicového oleje 2 červené cibule 1 mrkev 1 červená kapie 3 stroužky česneku […]

Vaření

Salát z topinamburů s tmavozelenou čočkou a sušenými rajčaty

4 porce, 60 minut (+ 60 minut namáčení čočky) Ingredience: 800 g topinamburů 1 hrstka sušených rajčat 70 g tmavozelené čočky 1/3 pórku 1 lžíce sušeného oregana 2 stroužky česneku […]

Vaření

Chalupářská polévka z černých fazolí s koprem

5 porcí, 40 minut (+ 12 hodin namáčení fazolí a 90 minut vaření fazolí) Ingredience: 250 g černých fazolí 2 malé hrstky sušených hub 5 lžic extra panenského olivového oleje […]

Vaření

Cizrnová karobela

4 porce, 2 hodiny (máčení datlí a švestek), 60 minut příprava Tato cizrnová pomazánka (neboli domácí nutella) slouží k mazání na chléb, toasty či na vánočku nebo si ji můžete […]

Vaření

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

4-5 porcí, 8 hodin namáčení fazolí, 55 minut příprava Ingredience: 180g fazolí adzuki 3 středně velké cibule 50ml slunečnicového oleje 1 lžíce mletého římského kmínu 3 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru […]

Vaření

Dýňové řezy s karobem a hruškovými povidly

pekáček 25 x 20 cm, 45 minut příprava + 30 minut pečení Ingredience: 2 malé hrsti rozinek 250g dýně Hokkaidó zbavené semínek 1 lžička mleté skořice 150g pšeničné polohrubé mouky […]

Vaření

Celerový salát s restovanými žampiony a libečkem

4-5 porcí, 40 minut Ingredience: 1 menší celer extra panenský olivový olej mořská sůl 1 stroužek česneku 250g hnědých žampionů 1/2 červené cibule hrst čerstvého libečku čerstvě mletý pepř Zálivka […]

Vaření

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

4 porce, 30min Ingredience: 250g růžičkové kapusty 100g kešu oříšků 5 lžic řepkového oleje 2 cibule 1 balení (bílého natural) tempehu 2 stroužky česneku 1 lžíce mletého zázvoru 1 lžíce […]

Vaření

Indické jáhly s květákem a čočkou

4-5 porcí, 50 minut Ingredience: 150g jáhel 6 lžic řepkového oleje 2 lžičky hnědého hořčičného semínka 2 větší cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce kari koření (nebo tandoori masala) 80g […]