10 porcí, pekáček 25 x 20 cm, 30 minut (+ 2-3 hodiny tuhnutí)
Ingredience:
1 konzerva kokosového mléka
200 g instantní cizrnové mouky
140 g tmavého třtinového cukru
40 g kokosového tuku
200 g strouhaného kokosu
1 chemicky neošetřený citron
100 g čokoládových peciček (nebo čokoládové polevy)
nasekané ořechy, dýňová semínka, kustovnice
Příprava:
1. Ve větší míse promícháme 500 ml vody se 300 ml kokosového mléka. Za stálého šlehání metlou postupně přisypeme prosátou cizrnovou mouku.
2. Směs vlijeme na mírně rozehřátou pánev s nepřilnavým dnem a za stálého míchání asi 5 minut zvolna vaříme. Poté vmícháme cukr a vaříme ještě asi 2 minuty.
3. Odstavíme z plotny, přidáme kokosový tuk, strouhaný kokos, kůru a šťávu z citronu a vše důkladně promícháme.
4. Těsto nalijeme do pekáče o rozměrech 25 x 20 cm, vyloženého pečícím papírem, a navlhčenou rukou srovnáme do roviny. Uložíme na hodinu do chladu.
5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládové pecičky se 100 ml kokosového mléka a umícháme polevu. Řezy přelijeme polevou, posypeme nasekanými ořechy, dýňovými semínky a kustovnicí a dáme nejméně na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
6. Řezy vyndáme z lednice chvíli před podáváním, aby nebyly příliš tuhé.