4 porce, 15 minut
Ingredience:
1/4 středně velkého bílého zelí
1/2 žluté papriky
2 malé červené cibule
1 lžíce sušeného oregana
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
5 lžic extra panenského olivového oleje
2 hrstky černých oliv
2 hrstky zelených oliv
šťáva z půl citronu
hrstka čerstvé bazalky
Příprava:
1. Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy.
2. Přidáme sušené oregano, podle chuti dosolíme a opepříme, zalijeme olivovým olejem a dobře promícháme.
3. Přidáme černé a zelené olivy, zastříkneme citronem, vsypeme nahrubo nasekané lístky bazalky a opět promícháme. Ihned servírujeme.
Můj tip:
Většinou zelí nasolím a pomačkám, aby změklo a pustilo šťávu. V tomto receptu však zelí nemačkám, salát tak zůstane svěží a nadýchaný.